ÇEŞME

Sürdürülebilirlik

On'Live Hotel

Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilir turizm, doğal ve kültürel kaynakları koruyarak, yerel halkın refahını artırarak ve ziyaretçilerin kaliteli tatil yapmasını sağlayarak gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan bir turizm faaliyeti türüdür. Sürdürülebilir turizm, çevreye saygılı, sosyal açıdan adil ve ekonomik olarak verimli bir turizm anlayışıdır. Sürdürülebilir turizm, sadece doğal güzellikleri değil, aynı zamanda kültürel mirası da korumayı ve geliştirmeyi hedefler.

On’Live Hotel, sürdürülebilir turizm konusunda sizlere bilgi, fikir ve öneriler sunmayı amaçlamaktadır. Sitemizde, sürdürülebilir turizmin tanımı, ilkeleri, örnekleri, faydaları ve zorlukları hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Ayrıca, sürdürülebilir turizme katkıda bulunabileceğiniz çeşitli etkinlikler, projeler ve girişimler hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

Sürdürülebilirlik Raporu 2022-2023

Kültürel Miraslar​

Çeşme Kalesi

Çeşme Kalesi, bir Osmanlı kalesidir. II. Bayezid tarafından 1508-1509 yılları arasında yaptırılmıştır. Kale, dikdörtgen planlı, altı kuleli ve üç yanı hendekli bir yapıdır. Kale, Çeşme Deniz Savaşı (1770) ve Cezayirli Gazi Hasan Paşa gibi tarihi olaylara ve kişilere tanıklık etmiştir. Kalede, bu olaylarla ilgili bir müze bulunmaktadır.

Efes Antik Kenti

Efes, tarih öncesi dönemden başlayarak Helenistik, Roma, Doğu Roma, Beylikler ve Osmanlı dönemleri boyunca yaklaşık 9000 yıl kesintisiz yerleşim görmüş ve tarihinin tüm aşamalarında çok önemli bir liman kenti ve kültürel ve ticari merkez olmuştur. Efes Antik Kenti, Dünya Miras Listesi’ne alınmıştır 1. Efes Antik Kenti’nde Celsus Kütüphanesi, Artemis Tapınağı, Büyük Tiyatro, Hadrian Tapınağı gibi birçok tarihi yapı bulunmaktadır.

Agora Antik Kenti

 İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Smyrna Agora Antik Kenti, İzmir’de görülmesi gereken yerlerden biridir. Agora, Helenistik ve Roma dönemlerinde idari, sosyal, kültürel ve dini işlevlere sahip kent merkezi olarak kullanılmıştır. Agora Örenyeri, üç katlı olarak yapılmış dünyanın en büyük agoralarından biri olarak bilinir. İçerisinde birçok anıt, heykel ve mezar taşı bulunmaktadır. Agoranın batısında bulunan kapı kemeri üzerinde İmparator Marcus Aurelius’un karısı Faustina’nın kabartma portresini görebilirsiniz. Agoranın en iyi manzarası ise, hemen arka tarafından bulunan Kadifekale’dir. İzmir gezisinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Yel Değirmenleri

Alaçatı, İzmir’in Çeşme ilçesinde yer alan bir tatil beldesidir. Bölge, rüzgarı bol olmasıyla ünlüdür ve bu nedenle birçok su sporu faaliyetine ev sahipliği yapar. Alaçatı’nın en ünlü simgelerinden biri, 150 yıllık köklü geçmişiyle Alaçatı’nın sembolü haline gelmiş olan Alaçatı Yel Değirmenleridir. Bu değirmenler, 1850’li yıllardan kalma taş yapılar olarak hemen göze çarpar. Büyüklükleri birbirinden farklı dört adet küçük bir tepenin üzerinde kurulmuştur. Günümüzde restoran ve kafe olarak hizmet veren değirmenler, özellikle gün batımını izlemek ve fotoğraf çekmek için oldukça ideal bir yerdir

Zanaat

Cam Sanatı

İzmir’in cam sanatı, hem geleneksel hem de modern teknikleri kullanarak farklı formlar ve renkler yaratmaktadır. Camcılar, cam üfleme, cam füzyon, cam boncuk, vitray, mozaik gibi yöntemlerle kadeh, şişe, kavanoz, sürahi, kase, tabak, vazo, mumluk, abajur, ayna, takı ve süs eşyası gibi ürünler yapmaktadır. Cam, hem ışığı hem de hayal gücünü yansıtan bir zanaattır.

Oyuk Yapımı

Çeşme Bölgesinde korkuluğa Oyuk denmektedir. Bostan korkuluğu veya kısaca korkulukta denebilir, kuşları ürkütüp ekili ürün yetiştirebilmek için ve mahsule yaklaştırmamak amacıyla bağa, bahçeye ve tarlaya dikilen insana benzeyen kuklalardır.

Taş İşlemeciliği

 Taş işlemeciliği, taş, maden, ağaç gibi malzemelerin yüzeylerinin özel araçlarla oyularak veya delinerek önceden tasarlanan şekil, motif ve cisimleri işleme sanatıdır

Biyolojik Çeşitlilik

Begonvil

Begonvil, mor, beyaz, pembe ve kırmızı renkte çiçekleri olan, tırmanıcı özellikte ve ağaçsı bir bitkidir. Güneşi sever. Hastalık ve böcek barındırmaması önemli bir özelliğidir.

Flamingo

Flamingo, ya da allı turna Phoenicopteridae familyasını oluşturan kuşların ortak adıdır. Yaşayan üç cins içinde sınıflandırılmış altı türü bulunur. Ancak biyologların en yeni verdiği sonuçlara göre Avrupa türü, Rosa türü ve kendi içinde ve çaprazlama üreyebildiklerinden 2 alt türü olan Küba türü olarak türlendirilir.

Hurma Zeytini

İzmir’in Karaburun ve Urla bölgesinde yetişen , sıfır tuz oranlı, yani tamamen tuzsuz bir zeytin çeşidimiz var. Erkence türü olarak bilinen hurma zeytin, hurmaya benzer yapısı ve ağaç üzerinde hurmalaştıktan ,olgunlaştıktan sonra, direkt yendiği için, hurma zeytin olarak bilinir.

Çeşme Limonu

Çeşme limonunun diğer limonlardan farkı içinin portakal gibi, kalın kabuklu ve büyük olmasıdır. Ekşi olmayan bu limon çeşidinin kendine has bir kokusu vardır.

Kara Batak

Karabatak, Suliformes takımının Karabatakgiller familyasına ait dalıcı bir kuş türü.

Ovacık Kavunu

Kavun, kabakgillerden sürüngen gövdeli bitki türü ve bu bitkinin iri meyvesidir. Olgunlaşmamış hali de meyve olarak tüketilir ve bu haldeki meyvesine kelek denir. Bir yıllık otsu bir bitkidir. Sürüngen gövdesi metrelerce uzayabilir. Yaprakları yürek biçiminde iridir.

Pazar Alanları

Alaçatı Pazarı

Alaçatı’nın hem gıda hem de tekstil, ev aksesuarı gibi çeşitli ürünler sunan en güzel pazarlarından biridir. Şehir merkezindeki pazarlara göre daha farklı olan bu pazarda, yöresel otlar da satılmaktadır.

Haftasonu Cumartesi Günleri

Çiftlikköy Pazarı

Çeşme’nin hem damak tadına hem de göze hitap eden ürünler bulabileceğiniz en güzel pazarlarından biridir. Şehir içindeki pazarlardan ayrılan bu pazarda, taze meyve ve sebzelerin yanı sıra, sağlığa faydalı otlar da bulunmaktadır.

Cuma Günleri

Dalyan Pazarı

Dalyan pazarında, hem gıda hem de ev eşyası, süs eşyası ve giyim eşyası gibi çeşitli ürünler bulabilirsiniz.

Salı Günleri

Urla İskele Pazarı

Urla iskele pazarında, organik ürünlerin ağırlıkta olduğu tezgahlar göze çarpmaktadır. Bu pazarda, bölgenin özgü olan yüzlerce çeşit organik şifalı ot da satılmaktadır.

Her Cumartesi ve Pazar Günleri

Festivaller

Alaçatı Ot Festivali

Alaçatı ot festivali, her yıl Nisan ayında düzenlenen ve Ege Bölgesi’nin zengin bitki çeşitliliğini tanıtan bir etkinliktir. Festivalde, yöresel otlarla yapılan lezzetli yemekler, konserler, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve atölyeler yer alır.

Ildır Kültür Sanat Festivali

Ildır Kültür Sanat Festivali, her yıl Eylül ayında düzenlenen ve İzmir’in tarihi ve doğal güzelliklerini sanatla buluşturan bir etkinliktir. Festivalde, konserler, sergiler, söyleşiler, yarışmalar, atölyeler ve daha birçok etkinlik yer alır. Festivalin bu yılki ana teması “Deniz ve Kültür”dir. Festivalde, denizle ilgili sanat eserleri, denizcilik kültürü, deniz canlıları ve deniz kirliliği gibi konular işlenir.

Dalyan Aşk Festivali

Dalyan Aşk Festivali, Çeşme’nin en romantik ve ilginç festivallerinden biridir. Festival, 1935-1980 yılları arasında Dalyan mahallesinde yaşamış olan sağır ve dilsiz Nezir’in, Sakız Adası’ndaki Tinika’ya duyduğu platonik aşka dayanmaktadır. Nezir, sevgilisine kavuşmak için tenekeden kayık yapmış, uçurtma ile denize açılmış, taş ve çamurdan kule inşa etmiştir. Bu aşk hikayesi, festivalde çeşitli etkinliklerle anlatılmaktadır. Festivalde, konserler, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve atölyeler yer almaktadır. 

Özel Gereksinimli Misafirlerimize Hizmetlerimiz

Siz değerli misafirlerimizin tesisimizde konakladığı süre boyunca sahip olduğu imkanlar aşağıda belirtilmiştir. Desteğimize ihtiyacınız olduğu her an Guest Relations ofisi çalışanlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Odanızdan ulaşmanız gerektiği durumda oda telefonundan “0” tuşlamanız yeterlidir. Konaklamanızda bizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, iyi tatille dileriz.
• Merdiven ile ulaşım gerektiren tüm alanlarda asansör bulunmaktadır.
• Tesisimizde standartlarda uygun şekilde düzenlenmiş 1 adet engelli odamız mevcuttur.
• Tüm tesiste yürüyüş yoları tekerlekli sandalye ile ulaşıma uygundur .
• Plajımıza tekerlekli sandalye ile ulaşım mümkündür.
• Genel alan engelli WC mevcuttur.

Doğal ve Kültürel Mirasları Ziyaret Ederken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

• Ziyaret saatlerinin dikkate alınması
• Camiye giderken uygun kılık kıyafet seçilmesi
• Camiye girerken ziyaretçiler için temin edilen galoşların giyilmesi ve çıkarken temin edilen çöp konteynırlarına bırakılması • Fotoğraf çekilmesine izin verilmeyen alanlarda duyarlı davranılması
• Ören yerlerinde restore çalışması olan alanlara girmemeye özen gösterilmesi
• Kutsal alanlarda eşarp kullanılması gereken durumlarda ziyaretçiler için temin edilen malzemelerin kullanıldıktan sonra yerlerine bırakılması
• Çocukların fiziksel ve ruhsal bütünlüğünü korumak amacıyla çocuklarla etkileşimden kaçınınız.

• Çevreye karşı duyarlı olunması
• Doğal koruma alanlarına çöp ve benzeri atılmaması
• Hayvanlara ve doğal yaşam ortamlarında zarar veren faaliyetlerde bulunmamanızı tavsiye ederiz.
• Ormanlık alanlarda ateş ve benzeri maddeler kullanırken dikkatli davranılması.
• Tarihi ve dini yerleri gezerken davranış kurallarına uyulması, tarihi eserlere dokunulmaması,tarihi yapıya zarar verilmemesi.
• MüzeKart temini ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve Milli Saraylar’a bağlı 300’den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Turistik Geziler İçin Toplu Taşıma Alternatifleri

Otopark alanında varsa elektrikli aracınızı şarj etmeniz için uygun istasyonumuz bulunmaktadır.

Bölgemizde bulunan bisiklet kiralama noktalarından bisiklet kiralayabilir ve bu bisikletler ile uygun güzergâhları kullanarak şehir turu yapabilirsiniz. https://alacatibisiklet.com

İZMİR’DEN ÇEŞME’YE ULAŞIM

Çeşme ve Ildırı`ya çalışan otobüsler turizm mevsiminin en kalabalık günlerinde dahi ihtiyacı rahatlıkla karşılar. İzmir’den Işıkkent Terminali’nden ya da ÜçkuyularTerminali’nden otobüs ve dolmuşlar kalkar.

Kış aylarında 07.00-19.00 arası Işıkkent’ten 2 saatte bir,Üçkuyular’dan yarım saatte bir otobüs seferleri mevcuttur. Yazın ise 06.00-23.30 arasında her 20 dakikada bir otobüs bulunur. Çeşme ilçe merkezi, otobüs ve minibüslerin son durağıdır. Çiftlikköy, Dalyanköy, Alaçatı, Reisdere, Ovacık ve diğer plajlara minibüs ve belediye otobüsleri çalışmaktadır.

OTOBÜS İLE ULAŞIM

İzmir Otogarı İlçeler Terminali’nden Çeşme Seyahat Otobüs firması ile ( sabah 07:00 den akşam 22:00‘a kadar her saat otogardan Çeşme’ye otobüs kalkmaktadır.)

İzmir Üçkuyular ilçe otobüs terminalinden Çeşme Seyahat Otobüs firması ile ,( sabah 07:00 den akşam 22:00’a kadar her saat Üçkuyular otogardan otobüs bulunmakta)

https://www.cesmeseyahat.net

760 hat numaralı Çeşme-Urla belediye otobüsü iş günleri ve cumartesi Çeşme’den Urla yönüne 06:00, 06:50, 07:40, 16:47, 17.40, 18.34 saatlerinde; pazar günü ise aynı yönde 07:00, 08:30, 16:20 ve 17:40 saatlerinde hareket ediyor.

https://www.eshot.gov.tr/tr/UlasimSaatleri/760/288

DOLMUŞ İLE ULAŞIM

Çeşme Şehir içi Ulaşım Güzergahları

Çeşme Otogardan Alaçatı – Ilıca ve diğer yerlere Dolmuş hizmetini kullanarak da gidebilirsiniz. Çeşme – Ildır ( Çeşme Otogardan 30-45 dakikada bir kalkmaktadır. Ortalama varış süresi 45 dk)

Germiyan – Ildır ( Germiyan Köyü’nden Ildır’a sefer düzenlenmektedir. )

Çeşme – Ilıca – Alaçatı ( Çeşme Otogar ve merkezden hareket eden dolmuşlar ilk olarak Ilıca ve sonrasında Alaçatı ‘ya gitmektedir.

Çeşme – Dalyan Çeşme – Çiftlikköy ( Çeşme Marina ve Marina Carrefour’dan kalkan dolmuşlar Çiftlikköy – Pırlanta Plajı ve Altınkum Mevki’ye gitmektedir. Ortalama süre 15-20 dakikadır. )

Çeşme – Ovacık ( Çeşme otogardan kalkan dolmuşlar Ovacık merkeze ve plajlara kadar gitmektedir; ortalama süre 10-15 dakika.) Çeşme – Fahrettin Paşa Mahallesi ( Çeşme şehir içinde istediğiniz bölgeye ulaşabileceğiniz dolmuş güzergahı bulunmaktadır. )

İletişim Bilgileri Telefon: 0232 712 68 99 – 0232 712 62 67

cesmebook.com/cesme-alacati-ulasim-2023.html

İnsan Kaynakları ve ISG Politikamız

On’Live Hotel faaliyetleri ile ilgili olarak uluslararası kabul görmüş tüm insan haklarına saygı göstermeyi taahhüt eder ve bu kapsamdaki tüm mevzuat ve sözleşmelere uyum sağlar. Bu doğrultuda tüm misafir ve çalışanlarımızı ırk, renk, cinsiyet, din, görüş, yaş, sosyal ve medeni durum, aile kökeni, fiziksel veya zihinsel engel ve cinsel yönelim ayrımı yapılmaksızın eşit olarak değerlendiririz.

Çalışanların Güvenliği ve İnsan Kaynaklarına Yatırım On’Live Hotel İnsan Kaynakları süreçlerinin temelini insana, dolayısıyla çalışanlarımıza verdiğimiz değer oluşturmaktadır. On’Live Hotel çalışanlarının sağlık, güvenlik ve mutluluğu, stratejik hedeflerimiz olan büyüme, karlılık ve yeni fırsatlar yaratma odağımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu hedefimize katkıda bulunacak tüm çalışanlarımız eşit eğitim olanaklarımızdan faydalanır. On’Live Hotel, personelinin ve iş ortaklarının sağlığı, güvenliği ve çalışma süreleri konusunda yasal yükümlülükleri yakından takip ederek hayata geçirir; düzenli olarak denetler ve uygunluğunu kontrol eder.

İnsan Kaynakları ve Çalışma Hayatımız

On’Live Hotel olarak biz insan haklarına saygılı bir politika izlemekteyiz. Çalışanların yasal hakları her zaman korunmaktadır. İşe alım süreci ve sonrasında ayrımcılık yapılmamakta, herkese fırsat eşitliği sağlanmaktadır.
Ayrıca On’Live Hotel bünyesinde çocuk işçi çalıştırılmamaktadır. Çocuk işçi çalıştıran firmalarla iş birliği yapılmamaktadır. Tedarikçilerden de çocuk işçi statüsünde çalışan personel gönderilmesi halinde çalışmasına izin verilmemektedir (inşaat, bahçe işleri vb için).